Besturingssystemen

Dit is een lijst met werkende besturingssystemen of live-systems die (deels) geport zijn naar de Pi. Dit is nodig vanwege de ARM11-processor. Windows 10 werkt op de Pi 2. Daarnaast zijn er diverse Linuxdistributies beschikbaar, alsook Plan 9 en RISC OS. Het is ook mogelijk om besturingssystemen die niet voor de ARM-architectuur zijn ontwikkeld te installeren, zoals Windows 3.1, maar hiervoor is het noodzakelijk een emulatielaag zoals DOSBox te gebruiken boven op een van de onderstaande besturingssystemen.

Volledig OS

Lichte distributies voor meerdere doeleinden

  • Moebius, een kleine ARM HF-distributie gebaseerd op Debian. Sinds versie 2 gebruikt Moebius eigen repository’s. Moebius past op een 128MB-SD-kaart. Doordat er zeer weinig daemons draaien en door optimalisatie is het geheugengebruik zeer laag.
  • Squeezed Arm Puppy, een versie van Puppy Linux voor de Raspberry Pi.
  • DietPi, op Debian gebaseerd, laat toe om verschillende applicaties in enkele klikken te installeren.

Lichte distributies voor specifieke doeleinden