Mogelijkheden

De meestgebruikte toepassingen van de Raspberry Pi zijn als:

De Raspberry Pi is daarnaast nog voor veel meer doeleinden toepasbaar. Een paar voorbeelden:

Greg Holloway, geestelijk vader van de FishPi, wil een op afstand bestuurbaar bootje, aangestuurd door een Raspberry Pi, de Atlantische Oceaan laten overvaren om zo wetenschappelijke informatie te verzamelen.

Een team van de Universiteit van Southampton onder leiding van professor Simon Cox bouwde met behulp van 64 Raspberry Pi’s een supercomputer. De supercomputer beschikt over één terabyte schijfruimte (16 GB per Raspberry), kostte niet meer dan 2.500 pond en kan in tegenstelling tot de meeste supercomputers uit een normaal stopcontact worden gevoed. De behuizing is gebouwd van LEGO door de zesjarige zoon van Cox.

Andere zaken die van een Pi zijn gemaakt:

  • Een volautomatische kattenvoeder
  • Een gitaarstemmer
  • Een op afstand bedienbare garagedeuropener
  • Een automatische tap die zelf drankjes mixt
  • Slimme fietsverlichting die ook de snelheid kan meten