Raspberry Pi brengt eigen tool voor flashen uit

Raspberry Pi kondigt Raspberry Pi Imager aan, een programma voor het flashen van sd-kaarten. De tool is beschikbaar voor Windows, macOS en Ubuntu en moet het makkelijker en sneller maken voor gebruikers om te flashen.

Volgens Raspberry Pi kon het verwarrend zijn voor gebruikers om de laatste actuele images te vinden en deze op sd-kaart te zetten, ook al zijn hier al tools als Etcher voor. Raspberry Pi Imager moet dat wat makkelijker maken. Gebruikers kunnen de software installeren, een sd-kaart insteken, het te flashen OS selecteren, zoals Raspbian, Ubuntu Core of Windows 10 IoT Core, de sd-kaart selecteren en de image naar de kaart laten schrijven.

De Imager haalt een .json-bestand van de site van Raspberry Pi met een lijst van up-to-date downloads. Na selectie van het OS, haalt de tool die versie op en schrijft deze naar de geheugenkaart. De images komen in een cache op het systeem van de gebruikers, zodat deze niet opnieuw binnengehaald hoeft te worden, totdat een nieuwe versie beschikbaar is.