Raspberry Pi Foundation onthult uitbreiding met dvb-t2-aansluiting

De Raspberry Pi Foundation heeft de TV HAT aangekondigd, een add-on-board met een dvb-t2-aansluiting. De tv-uitbreiding is gebaseerd op een nieuwe Hardware Attached on Top-formfactor voor add-ons.

De Raspberry TV HAT maakt het mogelijk tv te ontvangen en te kijken op een Raspberry Pi of deze als server in te zetten om tv te streamen naar andere apparaten, aldus de stichting. Het gaat daarbij om dvb-t2-streams. De add-on moet op de 40-pins gpio-header op een Raspberry Pi aangesloten worden, waarbij de maker adviseert een Pi 2, 3 of 3B+ te nemen. De prijs is 19,95 euro.

De TV HAT heeft de omvang van een Raspberry Pi Zero. Het gaat om de eerste in een reeks met de nieuwe HAT-formfactor. Er zijn drie schroefgaten: de vierde is weggelaten zodat de HAT op een Raspberry Pi aangesloten kan worden zonder de schermaansluiting in de weg te zitten.

Raspberry TV HAT