Raspberry Pi 3 A+ is kleinere en goedkopere versie van Pi 3 B+

De Raspberry Foundation brengt de Pi 3A+ uit. Het nieuwe ontwikkelbordje heeft dezelfde 1,4GHz-quadcore-cpu als het 3B+-model, maar minder geheugen. De kleinere versie heeft ook geen ethernetaansluiting en maar één usb-poort.

Raspberry Pi 3 Model B+ en A+
Raspberry Pi 3 Model B+ en A+

Hoewel ethernet ontbreekt, heeft de Raspberry Pi 3A+ 5GHz-wifi aan boord. Wat functionaliteit betreft biedt het kleinere ontwikkelbordje daarmee alles van het grotere model; er zijn alleen minder aansluitingen en het geheugen is 512MB in plaats van 1GB. Ondanks het kleinere formaat is het thermal management van het nieuwe bordje volgens de makers verbeterd ten opzichte van de Pi Model 3B+.

De Raspberry Foundation bracht van de eerste Pi ook een kleinere A+-versie uit. De nieuwe Pi 3A+ heeft dezelfde afmetingen als dat bordje. Van de Raspberry Pi 2 verscheen geen kleine versie. In Nederland wordt de nieuwe Pi 3A+-versie aangeboden voor zo’n 28 euro. De eerder dit jaar uitgebrachte Pi 3B+-versie kost ongeveer 40 euro.

Raspberry Pi 3 Model A+