Raspberry Pi krijgt officieel 7″-touchscreen

De Britse stichting achter de Raspberry Pi heeft een 7″-touchscreen voor de kleine computer aangekondigd. Het scherm heeft een resolutie van 800×480 pixels en ondersteunt aanrakingen met maximaal 10 vingers tegelijkertijd.

Het scherm biedt kijkhoeken van 70 graden en de achterkant is van metaal voor extra stevigheid. De stichting die de Raspberry Pi ontwikkelt, claimt gekozen te hebben voor een industrial-lcd, vanwege de kwaliteit en betere leverbaarheid. Om de Raspberry Pi met het touchscreen te verbinden, levert de stichting een driverboard dat voorziet in dsi-naar-dpi-conversie. Dit board is aan de achterkant van het scherm vast te zetten. De Raspberry Pi is op zijn beurt optioneel op het driverboard vast te zetten en het bord moet met de displayconnector aan de Pi verbonden worden voor het beeld.

Stroom kan het scherm via een additionele voeding, usb of gpio-jumpers van de Pi betrekken. Ook het toevoegen van een extra scherm via hdmi is mogelijk. Het verbruik van het scherm ligt op 2,25W en de afmetingen zijn 194x110x20mm. De touchscreenfunctionaliteit berust op Kivy, een in Python geschreven library voor het ontwikkelen van nui-apps. Het scherm kan onder andere gebruikt worden om tablets of afstandsbedieningen op basis van de Pi te maken.

Het touchscreen voor de Raspberry Pi krijgt een adviesprijs van 60 dollar. Omgerekend en met btw is dat 65 euro. Overigens waren er al derde partijen die touchscreens voor de kleine computer op de markt brachten.

RaspBerry Pi 7"-touchscreen
RaspBerry Pi 7"-touchscreen
RaspBerry Pi 7"-touchscreen
RaspBerry Pi 7"-touchscreen