Raspberry toont officiële behuizing voor de Raspberry Pi

Raspberry heeft een officiële case uitgebracht voor de Raspberry Pi. Het hele proces heeft een stuk langer geduurd dan in eerste instantie gedacht, maar uiteindelijk is er een ontwerp gemaakt waar de Raspberry-stichting tevreden mee is. Het chassis kost 6 pond, zo’n 8,30 euro.

Volgens een blog van Gordon Hollingworth van de Raspberry Pi Foundation is er meer dan twee jaar gewerkt aan de behuizing. De overwegend witte behuizing met rode accenten heeft ruimte voor alle aansluitingen die het kleinood bezit. De cover is te verwijderen om door een opening toegang tot de mini-computer te geven.

Uiteindelijk bleven er drie basisontwerpen over waaruit verschillende prototypes gemaakt werden. Uiteraard werd er samengewerkt met de community en andere eindgebruikers tijdens het ontwerpproces. Omdat de computer zo klein is, hadden velen al eigen ontwerpen bedacht en uitgevoerd.

Van de verschillende modellen werden 3d-prints gemaakt en uiteindelijk werd het model gekozen na maanden van verfijnen, zo moest alles zonder speciaal gereedschap in elkaar gezet kunnen worden. Nadat het ontwerp gekozen was, werd een bedrijf gezocht om de case in grotere hoeveelheden te produceren door middel van spuitgieten, een manier om vormen in plastic snel in grote hoeveelheden te produceren.

De case is verkrijgbaar via de Raspberrypi-winkel voor 6 pond.