Bedrijf gaat doe-het-zelf-laptop op basis Raspberry Pi uitbrengen

Een Amerikaans bedrijf is hard op weg om een kit te kunnen uitbrengen die alle onderdelen bevat om zelf een laptop te kunnen bouwen. De Pi-Top is gebaseerd op de Raspberry Pi en gebruikers kunnen zelf nieuwe behuizingen 3d-printen.

Pi-Top is een Indiegogo-inzamelingsactie gestart om voldoende geld op te halen om te kunnen beginnen met de productie en levering. De Pi-Top is een bundeling van een 13,3″-scherm met waarschijnlijk een resolutie van 1366×768 pixels, een accu, toetsenbord, trackpad, wifi-adapter, breadboard en voeding. Daarnaast zijn er pcb’s voor energiebeheer, een hdmi-naar-lvds-bridge voor de schermaansturing en een controller voor de toetsenbord- en trackpadaandrijving. De basis vormt de Raspberri Pi B+ en de accutijd bedraagt volgens de makers 6 tot 8 uur.

Pi-Top

Het bedrijf achter de diy-laptop levert zelf een kunststof behuizing mee, maar ook de stl-bestanden voor 3d-printers, zodat kopers zelf nieuwe onderdelen voor de behuizing kunnen printen. In de behuizing is ruimte over voor het bijplaatsen van zogenoemde HAT’s. Dit zijn add-on-boards die op de Raspberry Pi B+ bevestigd kunnen worden voor extra functionaliteit. De Pi-Top kan worden geleverd met HAT’s voor lcd-connectiviteit, robot-functionaliteit en home-automation-mogelijkheden.

Pi-Top

De makers hebben de kit ontwikkeld met als doel om gebruikers in aanraking te brengen met het zelf bouwen van hardware en een uitgebreide handleiding met informatie over elektriciteit, sensoren en printplaten. De eerste Pi-Tops moeten in mei 2015 uitgeleverd worden aan de lichting eerste ondersteuners van het project. Zij betalen 249 dollar, omgerekend 195 euro. Bundels zonder de Raspberry Pi B+ kosten 209 dollar, oftewel 164 euro, en nieuwe HAT’s kosten 75 dollar wat omgerekend 59 euro is.