Raspberry Pi Foundation toont nieuwe mini-computer

De Raspberry Pi Foundation heeft maandag een nieuwe versie van de mini-computer uitgegeven. De zogeheten Raspberry Pi Compute Module zou alle kerntaken van een reguliere Pi met een kleiner board kunnen uitvoeren en zal naar verwachting ongeveer dertig dollar kosten.

De afmetingen van de Compute Module zijn 6,76 bij 3,00 centimeter. Het board beschikt net als zijn grote broer over een BCM21553-soc en 512MB geheugen. Daarnaast heeft de mini-computer een opslagcapaciteit van 4GB via flashgeheugen, zo werd bekendgemaakt.

De Raspberry Pi Foundation mikt met de Compute Module voornamelijk op diegenen die alles zelf willen samenstellen. Desondanks heeft de organisatie ook het opensource-IO Board aangekondigd, waarop een Compute Module kan worden aangesloten. Het IO Board beschikt over usb- en hdmi-aansluitingen en biedt onder andere de mogelijkheid om eenvoudiger het flashgeheugen en de processorinterfaces te benaderen.

De Compute Module en het IO Board zullen in eerste instantie samen worden aangeboden in een speciale kit, die vanaf juni beschikbaar zal zijn voor een onbekend bedrag. Het is volgens de Raspberry Pi Foundation ook mogelijk ze los te kopen.

Compute Model
Compute Model (l) en een reguliere Raspberry Pi