Wolfson introduceert geluidskaart voor Raspberry Pi

Wolfson Microelectronics heeft een geluidskaart voor de Raspberry Pi ontwikkeld. Het apparaat maakt het mogelijk om met de Pi hd-audio af te spelen en op te nemen. Het accessoire kost omgerekend 33 euro.

De Wolfson Audio Card is dinsdag officieel aangekondigd door de fabrikant. De kaart gebruikt de 8-pinsaansluiting die ingevoerd werd bij model B van het apparaat. De geluidskaart is in staat om 24-bitsgeluid met een samplerate van maximaal 192kHz uit te voeren via analoge 3,5mm-output of digitaal via s/pdif. Wat invoer betreft beschikt de geluidskaart over twee onboard-microfoons, een analoge 3,5mm-input en een s/pdif-input.

De Raspberry Pi Sound Card is op dit moment alleen nog verkrijgbaar bij de website van Element14. De ontwikkelaar, Wolfson Microelectronics is een Britse ontwerper van audiochips. Geluidschips van het bedrijf vonden hun weg naar onder andere de iPod, de originele Xbox en enkele modellen van de iPhone.

Raspberry Pi Wolfson Sound Card