Raspberry Pi krijgt eigen downloadwinkel

De Raspberry Pi Foundation heeft samen met IndieCity en Velocix een downloadwinkel geopend voor de Raspberry Pi-minicomputer. Naast een aanbod van gratis applicaties en games, moet de zogenaamde Pi Store ook commerciële software gaan aanbieden.

De Pi Store is toegankelijk via het web of door via de packagetool apt de bijbehorende client op de Linux-distro Raspbian te installeren. De huidige downloadwinkel heeft een nog bescheiden aanbod: momenteel zijn er 23 titels te vinden, waaronder software als Asterisk en LibreOffice, en games als OpenTTD en FreeCiv. Verder is er een game te vinden waar betaald voor moet worden, de platformer Storm in a Teacup.

Met de Pi Store wil de Raspberry Pi Foundation naar eigen zeggen een interessant softwareaanbod voor de goedkope mini-computer breed toegankelijk maken. Ook zou het downloadplatform commerciële ontwikkelaars een kans moeten geven. In een poging meer software voor de Raspberry Pi in de Pi Store te krijgen, worden de winnaars van een onlangs gehouden programmeerwedstrijd aangemoedigd om hun creaties in de downloadwinkel te plaatsen.

Pi Store