Uitbreidingskit maakt meer aansluitingen Raspberry Pi mogelijk

Adafruit, een bedrijfje in New York dat elektronicacomponenten voor hobbyisten verkoopt, heeft een uitbreidingspakket uitgebracht voor de Raspberry Pi. Met de kit kunnen extra aansluitingen van de mini-pc worden gebruikt.

Het bedrijf van MIT-ingenieur Limor Fried maakt sinds 2005 elektronica voor hobbyprojecten beschikbaar. Het nieuwste product, de Adafruit Pi Cobbler Breakout Kit for Raspberry Pi, is een uitbreidingspakket voor de Raspberry Pi van de gelijknamige stichting. De Raspberry Pi, een minicomputer met ARM-soc, usb-, audio-, video- en lan-poorten, en een sd-kaartslot op een bordje van net geen 86 bij 54 millimeter, heeft een aantal ongebruikte header-aansluitingen.

Deze headers, zesentwintig in totaal, kunnen gebruikt worden om randapparatuur aan te sluiten en bevatten onder meer pinnen voor gpio, spi-bus en I²c-interfaces. Met de kit kunnen die aansluitingen eenvoudig benut worden om eenvoudig extra hardware met de Raspberry Pi te koppelen. De kit bestaat uit een ribbon cable om op de headers aan te sluiten, een klein pcb waarin de meegeleverde stekker kan worden vastgesoldeerd en losse headers die op het pcb bevestigd kunnen worden.

Met het oog op de lage prijs van de Raspberry Pi, die vanaf 25 dollar verkrijgbaar is, kost het kitje slechts 8 dollar. De naam is afkomstig van het in elkaar prutsen van prototypes: cobbling together.Adafruit Raspberry Pi Cobbler Breakout Kit