Makers Raspberry Pi tonen optionele cameramodule

De makers van de Raspberry Pi hebben aangekondigd later dit jaar een cameramodule uit te brengen voor hun minicomputer. Het is nog onduidelijk om welk model het precies gaat, maar er werden al wel enkele afbeeldingen van getoond.

Op de afbeeldingen is te zien hoe de cameramodule op de Raspberry Pi kan worden aangesloten op de ingebouwde csi-connector. Volgens de makers van de minicomputer is er nog geen definitief oordeel geveld over het design van de module. Het demomodel had een capaciteit van 14 megapixel, maar de makers bouwen mogelijk een module in die over minder megapixels beschikt. De voornaamste reden daarvoor zou de prijs zijn.

De release van de optionele cameramodule staat gepland voor later dit jaar. Precieze details over de release werden nog niet gegeven: de makers willen eerst een final-versie van de cameramodule opleveren. Details over de prijs zijn ook nog niet bekend.

De Raspberry Pi werd onlangs bij de eerste klanten afgeleverd. Daarnaast hebben de makers nog veel pre-orders te verwerken: het aantal bestellingen bleek kortgeleden al opgelopen te zijn tot meer dan 350.000. De Raspberry Pi heeft een prijskaartje van 35 dollar.