Raspberry Pi brengt Pico W met wifiondersteuning uit

Raspberry Pi heeft de Pico W, Pico H en Pico WH aangekondigd. De Pico W-module beschikt over ondersteuning voor Wi-Fi 4, maar de bluetoothcapaciteiten zijn nog niet geactiveerd. Raspberry Pi heeft bijna twee miljoen Pico-computingborden verkocht.

De Pico W bevat de CYW43439-chips van Infineon voor ondersteuning van Wi-Fi 4, oftewel wifi op basis van het 802.11n-protocol. De chip ondersteunt ook bluetooth en Bluetooth Low Energy, maar Raspberry Pi heeft deze connectiviteit niet geactiveerd. De organisaties geeft aan dit in de toekomst misschien te doen.

Tegelijk met de Pico W verschijnen de H en WH. Dit zijn varianten van de Pico en de Pico W die van headers en een 3-pinsaansluiting voor debugdoeleinden zijn voorzien. Alle Pico-modellen zijn opgebouwd rond de RP2040-microcontroller van RaspBerry Pi zelf, met twee Arm Cortex-M0+-cores die op 133MHz lopen. Er is 264kB SRAM aanwezig.

De Pico W kost 6 dollar, de Pico H 5 dollar en de Pico WH 7 dollar. Begin dit jaar verscheen de originele Pico, voor een prijs van 4 dollar. Van die module heeft RaspBerry Pi er naar eigen zeggen bijna twee miljoen verkocht.