Pi-hole Core 5.2.1

Versie 5.2.1 van Pi-hole Core is verschenen. Ook zijn Pi-hole Web 5.2.1 en FTL 5.3.1 uitgekomen. Pi-hole is een advertising-aware dns- en webserver bedoeld om te draaien op een Raspberry Pi in het netwerk. Als op de router naar Pi-hole wordt verwezen voor dns-afhandelingen, zullen alle apparaten binnen het netwerk er automatisch gebruik van maken zonder dat er instellingen moeten worden aangepast. Vervolgens worden advertenties niet meer opgehaald, waardoor pagina’s sneller laden. In potentie kan er ook malware mee buiten de deur worden gehouden. Voor meer informatie verwijzen we jullie door naar de uitleg en video’s op deze pagina, of deze handleiding van tweaker jpgview. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit:

Pi-hole Core v5.2

  • Don’t delete entries including and greater than PIHOLE_DNS_10 on update/repair #3874
  • Fix “Never forward non-FQDNs” checkbox #3887
  • Fix processing of CONDITIONAL_FORWARDING_REVERSE #3882
  • Fix debugger stripping content it shouldn’t #3892
  • Exit installer if directory already exists when trying to clone one of our repos into it #3893
  • Ensure x86_64 processor architecture is listed as supported #3890
Versienummer5.2.1
ReleasestatusFinal
BesturingssystemenScripttaal
WebsitePi-hole
Downloadhttps://github.com/pi-hole/pi-hole/releases
LicentietypeGPL