Raspberry Pi Zero W-variant voegt header toe aan ontwikkelbordje

De Raspberry Pi Foundation heeft een variant van de Raspberry Pi W aangekondigd, met als enige toevoeging een van tevoren geïnstalleerde header. Het model draagt dan ook de benaming WH en moet geschikt zijn voor uiteenlopende toepassingen.

Volgens de stichting is het licht aangepaste bordje geschikt voor mensen die niet kunnen of willen solderen, maar wel gebruik willen maken van de gpio-headers. Dat is bijvoorbeeld het geval als iemand eerst een prototype van een project wil uitproberen en niet direct op het bordje zelf wil solderen voordat er een definitief ontwerp is.

Hetzelfde geldt voor een tijdelijke toepassing van het bordje. De toevoeging maakt de Raspberry Pi WH ook geschikt voor gebruik met de Gpio Expander-tool, waarmee de gpio-pinnetjes van het apparaat toegankelijk zijn via de software die draait op een Debian Stretch-systeem.

De Raspberry Pi Foundation introduceerde de W-variant van zijn kleine Zero-ontwikkelbord begin vorig jaar. Deze variant voegde connectiviteit via wifi en bluetooth toe aan de in 2015 geïntroduceerde Zero-versie.

RPi Zero WH
Raspberry Pi Zero W met header, dus een Zero WH