Pi-Top kondigt dunnere printbare laptopbehuizing voor Raspberry Pi aan

Pi-Top heeft de derde versie van zijn printbare laptopbehuizing voor Raspberry Pi’s aangekondigd. De nieuwe versie wordt 30 procent dunner dan de vorige. Daarnaast is er een groter trackpad en zijn linker- en rechtermuisknoppen toegevoegd.

Pi-Top geeft op Reddit een update over de vorderingen met de laptopbehuizing voor Raspberry Pi’s. “Een van de bruikbaarste modificaties van het oude prototype van de Pi-Top is de toevoeging van linker- en rechtermuisknoppen”, aldus het team achter het Indiegogo-project, dat in oktober begon. De makers hebben voor een pcb met daarop tactiele switches gekozen, die direct onder de knoppen geplaatst worden en de signalen naar de Raspberry Pi sturen. De knoppen zijn in feite geïntegreerde cantilever-klepjes en deze zouden fijner werken dan de meeste muisknoppen van laptops, claimen de makers.

Verder vertellen ze tegen 3dprint.com dat het vernieuwde model 30 procent dunner is dan de vorige revisie, van november. Hierdoor zouden gebruikers die de behuizing zelf willen maken, deze sneller kunnen 3d-printen. Andere verbeteringen zijn dat het scherm nu in een houder uit één stuk geschoven kan worden en er zijn optimalisaties aangebracht bij de sleuf waar gebruikers zelf pcb-modules in kunnen steken.

De makers starten binnenkort met het uitleveren van kits met de Raspberry Pi B+ voor 299 dollar, omgerekend 262 euro. De Pi-Top ondersteunt de Raspberry Pi 2 maar het team levert de minicomputer zelf niet. Zonder de mini-computer kost de Pi-Top 265 dollar, omgerekend 232 euro.

Pi-Top versie 3