Raspberry Pi Foundation kondigt 6 euro kostende koeling aan voor Pi 4

De Raspberry Pi Foundation heeft een 5,95 euro kostende heatsink en fan aangekondigd voor gebruik met cases van de Pi 4. De koeling moet de kloksnelheid hoog houden bij intensief gebruik van de singleboardcomputer.

De koeling kan 1,4cfm, kubieke voet per minuut, verplaatsen met de fan, terwijl er ook een heatsink van 18x18x10mm in zit. De koeling past in het deksel van de officiƫle Pi 4-case en is bedoeld om daarmee te gebruiken. De fan koelt het hele bordje, de heatsink zit over de processor. De fan is in te stellen om in te schakelen bij een bepaalde temperatuur. Dat is via de software in te stellen. Hij krijgt 5V aan stroom van de Pi zelf via de 5V-aansluiting van de GPIO-aansluiting.

Het is voor het eerst dat de Raspberry Pi Foundation een koeling presenteert voor de singleboardcomputer. Eerdere versies hadden geen koeling. Het is onbekend hoeveel invloed de koeling precies heeft op de prestaties van de kleine computer. De koeling komt per direct uit voor 5,95 euro.