Wifisignaal Raspberry Pi 4 kan storen bij hoge resoluties via hdmi

Het wifisignaal van de Raspberry Pi 4 kan gaan storen als gebruikers een monitor met een resolutie hoger dan full-hd gebruiken. Dat claimen diverse gebruikers. Op lagere resoluties functioneert de wifiverbinding wel prima.

Bij gebruik van een resolutie van 2560×1440 pixels op een monitor stopt wifi meteen met werken, welke output de gebruiker ook probeert, claimt ontwikkelaar Enrico Zini. Het probleem kwam eerder ook al naar voren in een topic op het forum van Raspberry Pi. Diverse gebruikers bevestigen het probleem.

Vermoedelijk veroorzaakt de hdmi-verbinding interferentie. Gebruikers op Hacker News denken dat het ligt aan cvt-rb die dankzij de resolutie uitkomt op een pixel clock rond 2,4GHz, wat van invloed kan zijn op wifi, dat op de 2,4GHz-band werkt. Diverse gebruikers claimen bovendien dat het ook gebeurt bij de MacBook Air van vorig jaar, bij het aansluiten van een usb 3-dock. Raspberry Pi heeft nog niet gereageerd op het probleem.